XVIII. Hagyományos Közgazdász Tábor beszámoló

XVIII. Hagyományos Közgazdász Tábor - Mol Tábor - beszámoló

 

Május 31. és június 3. között került sor a Közgazdász Klub (KGK) hagyományos rendezvényére, a XVIII. Hagyományos Közgazdász Tábor - Mol-tábor-ra Torockón a Tóbiás Házban. Az idei tábor témája a karrier és életútépítés volt, valamint szó került a pályázatokról is.

 

 

A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar parkolójában volt a gyülekező, és az indulás Torockóra. Az út nem volt hosszas, röpke 60 km, ám a verőfényes napsütésből a zuhogó esőbe érkeztek meg a táborozók. Az eső nem vette el a jókedvet, a helyfoglalás és a regisztráció után ismerkedős játékokkal barátkoztak egymással a tábor lakói. Vacsora után újabb csapatépítős tevékenység következett, egy helyi, finom borral rendelkező pincében szórakozott a társaság, amit egy karaoke party követett.

 

 

Péntekkel kezdődőleg a szakmai előadások is kezdetüket vették, ám még előtte Blizik Anitta (Picur) Outward Boundos oktató tartott csapatépítős játékokat és Word Cafét, ahol a karrierről, önismeretről és a jövőképről beszélgettek és osztották meg véleményeiket egymással a táborozók. Ebéd után újabb csapat érdeklődő érkezett, majd Balázs Annamária és Csiszér Albert mutatták be az Erdélyi Tudományos Diákkonferenciára készített dolgozatukat, melynek címe: BBTE Közgazdaság – és Gazdálkodástudományi kar magyar diákjainak jövőképe és gazdasági helyzete. A szakmai előadásokat a Morgan Stanley vállalat munkatársai: Mátyás László és Solyom Zoltán kezdték el és bemutatták a vállalatuk HR kiválasztásának folyamatát. Ezt egy kerekasztal beszélgetés követte Karrier-menedzsment címmel Hargitay Tamással (AAM Consulting), Szabó Csabával (E-Star) és Mátyás Lászlóval (Morgan Stanley munkatárs), akik élettapasztalatait érdeklődés és kíváncsiság övezte a hallgatók részéről. Vacsora előtt a táborozók Szarvas Ferenc, a MÁV vezérigazgatójának előadását hallgathatták végig. Az ízletes és laktatós étkezés után a megnövekedett társaság visszatért az előző esti színhelyre.

 

Június 2.-a, szombat újabb Outward Boundos feladatokkal és gyakorlatokkal kezdődött. Ezt a Közgazdász klub (KGK) tevékenységi bemutatója és jövőterve követte. Ebéd előtt Mátyás László a Morgan Stanley magyarországi leányvállalatáról és felépítéséről beszélt. Egy hosszabb ebédszünet után a filagóriában tartotta előadását Daradics Kinga a Mol Románia ügyvezető igazgatója. Előadásában beszámolt a Mol Románia felépítéséről, alakulásának folyamatáról, a szervezetről, a humán erőforrás kiválasztásáról, valamint a vezetőség alkalmazottaihoz való viszonyáról, akit kiegészített Suta Anita GROW-program (MOL) résztvevő is. A délután folyamán  egy újabb kerekasztal beszélgetésre került sor Kelemen Zoltánnal, a Transilvania Bank Kereskedelmi felelősével, és Homolya Dániellel a Magyar Nemzeti Bank vezető közgazdasági szakértőjével. A beszélgetés témája „A banki hitelezés jövőbeni alakulása és a vállalati hitelezés ösztönzése” volt, szembeállítva és kontrasztot vonva a kereskedelmi bankok és a jegybankok között. A nap utolsó és egyben a tábor utolsó előadása is volt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és tevékenységének bemutatása Ambrus Sándor jogi igazgató által. Az előadások végeztével, és a tábori utolsó vacsora elfogyasztásával a társaság kapcsolatépítésre használta fel az estét.

 

Vasárnapra az emberek kicsit szomorúbb hangulatra váltottak, mivel közeledett a táborozás vége éscsomagolni kellett. A tábori kiértékelő előtt még belefért egy túra a Székelykőre, így mindenkinek jól esett a pihenés a buszon, a hazaúton.

 

Bár a Tóbiás Ház most  kiürült, de jövőre visszavár és a szervezők is remélik, hogy még többen fognak jönni és még színvonalasabb tábori programmal tudnak készülni a 19. MOL-táborra.

 

Köszönjük a MOL-nak, valamint az RMDSZ és Communitas Alapítványnak a támogatást, a BBTE-nek a szállítást, Darabont Lili néninek a 16 éve fáradhatatlanul végzett szervezői munkát,  az előadóknak és táborozóknak pedig, hogy eljöttek.

 

Tuhárszky Tímea,

KGK PR-felelős

Megosztás

Látogass meg Facebook-on is

Árfolyam

1970-01-01

Levelezőlista

Powered by us.groups.yahoo.com

Partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
 

Keresés