Tusványos 23. - beszámoló

Tusványos a világ közepe mottóval szervezték idén 23-adjára a Bálványosi Nyári Szabadegyetemet és Diáktábort. És ha már Tusványos a világ közepe, akkor a 69-es sátor a Tusványos közepe - viccelődtek a sátor szervezői a hét alatt – amit a plakáton is megjelenítettek. Idén a 69-es sátor - Közgazdász-Politológus Sátor programjáért főszervezőként a KMDSZ Közgazdász Klubja (KGK) és a kolozsvaros.ro-Dialógus Egyesület, társszervezőként pedig a BBTE Magyar Tagozata, a Marketeam Szakkollégium, a Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK), a Mikó Imre Szakkollégium, a Junior Business Club (JBC) és az EmpirX Egyesület volt a felelős.


Az előadások szerdán a megnyitó beszéd után vették kezdetüket. A szerdai napon a KGK meghívottja Kercsó Katalin volt, az csíkszeredai Sapientia diákja, aki bemutatta a hallgatóság számára a Divat és márkaérzékenység a csíkszeredai Sapientiás bentlakók körében című dolgozatát. A felméréséhez 106 diák véleményét kérte ki, és elemezte ki, valamint rávilágított a Sapientiás tanárok márkaérzékenységére is. Bognár Zoltán és Ilyés Gergő politikai elemzők az önkormányzati választások eredményeit elemezték ki. Szerdán adott elő még a sátorban Szőcs Endre, az RMKT ügyvezető igazgatója, volt Mikó szakkoli elnök, aki a civil kurázsi menedzsmentjéről beszélt, dr. Simon Károly a BBTE Matematika-Informatika Karáról az Arthas – Tusványos kísértések játékot mutatta be, Csatós Pál reklámszakember, valamint Fugel Edina az E-karrier irodától tartott előadást a dominanciáról és annak jeleiről a kommunikációban és a testbeszédben. Este sor került még Heavens Tear és Death Smile koncertre, amit végül buli követett. A sátor mellett a BBTE Fizika, valamint Kémia és Vegyészmérnöki Kara és az EmpirX Egyesület szervezésében kísérletek és bemutatók folytak szerdától péntekig. A szerdai napon az érdeklődők infravörös műszerrel szórakozhattak.

Csütörtökön is nagy számban látogattak el a fesztiválozók a 69-es sátorba. Volt, aki csak egy hideg sörre és árnyékra vágyott, de voltak olyanok is, akiket főként az előadás érdekelt. Délben Szalma György kolozsvaros.ro főszerkesztő moderálásával Csinta Samu, az Erdélyi Napló főszerkesztője és Fall Sándor, a Krónika volt főszerkesztője beszélgettek az erdélyi magyar sajtóról. A KGK részéről Kállai Emánuel interaktív előadása az Elektronikus kereskedelemről a népművészetben, valamint Kolumbán Gábor: Székelyföld és globalizáció című előadása. Hargita Megye Tanácsának volt elnöke kifejtette a globalizáció pozitív és negatív hatását, mely szerinte a Székelyföldre leginkább negatívan hatott. E okfejtését érthetően elmagyarázta, hogy a laikusok is megértsék. Csütörtök délelőtt mutatta be dr. Csata Zsombor szociológus Vállalkozók Erdélyben című tanulmányát, dr. Christopher Ball pedig az A.E.Á. Quinnipiac-i Egyetem professzora az MBA képzésekről és a sikerről beszélt. Egyszerű és nagyszerű előadásában elmesélte élményeit, tapasztalatait és elméleteit a sikerességről. Ezeket a valós életből vett mintákkal is példázta. A csütörtöki nap folyamán mutatta be Erős Lóránt Marketeam elnök az Erdélyi Adatbank Cafét is megjárt előadását -

A közösségépítés művészete címmel, míg utána következett a Marketeam csapata, akik közül Kardos Kinga és Dóczi Henriatta Az ideális marketinges profilja kutatást vázolta fel. Székely Ádám (InfoGroup) az Ingatlanfejlesztés 2012-ben, KKV nézőpontból címmel tartott előadást a 69-es Sátor: Közgazdász-Politológus Sátorban. A kísérletek terepét szárazjeges kísérletek, robbantás jelentette a nézők bámulatára, a szervezők nem kis meglepettségére.

 


Pénteken Eckstein-Kovács Péter látogatott el a sátrunk alá egy előadás erejéig, amit egy kerekasztal beszélgetés követett Csiszér Albert (KGK elnök és BBTE KGTK diákszenátor), Végh Gergely (Sapientia KHÖK elnök) és Török-Czirmay Zoltán (BBTE KGTK diákképviselő, volt MAKOSZ elnök, MAKOSZ cenzor) részvételével, akik a Diákképviselet és hallgatói önkormányzatiság, valamint diákszervezeti munka témakörében feltett kérdésekre válaszoltak Szalma György moderálásával, érintve a középiskolákat, egyetemeket is. Farkas Levente és Karácsony Zsolt együtt, illetve a sorrendet megcserélve tartották meg előadásukat, a marketingiskola.ro alapítója Kicsavart üzleti modellekről, miután Karácsony Zsolt JBC alelnök interaktív brainstormingot tartott Farkas Levente közreműködésével, ahol innovatív üzleti ötleteket vizsgáltak meg a résztvevőkkel. A pénteki nap utolsó előadását Makkai Bence, az AAM Design kreatív igazgatója tartotta a Brand, mint sztori címmel. Este az udvarhelyi Stereogám koncertezet, majd ezt is buli követte. Kukoricakeményítős kísérletek, vizen járás is volt, ezenkívül pedig kis kutyarobotok szórakoztatták az érdeklődöket a sátor mellett, a kísérletek záróakkordjaként.Szombaton, a nagyszínpadon Orbán Viktor és Tőkés László beszédét hallgatta végig a nagyszámú érdeklődő közönség. Majd a programhoz hűen Csiszér Albert mutatta be ETDK-s dolgozatát: Egyetemisták jövőképe és gazdasági helyzete a BBTE közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán. Sor került ezután Holló László (Erd. Róm. Kat. Státus elnök) Az egyházi ingatlanok visszaszolgáltatásának állásáról szóló előadására, majd következett Kádár Rezső fiatal vállalkozó élettapasztalatának megosztása a JBC 12 hónapos sorozatának júliusi állomásaként. Banai Ádámtól (HU) ötleteket hallhattunk a pénzteremtés új módozatairól, az előadói program zárásaként pedig Kádár János mesélt a magyar pipa történetéről, interaktívan bevonva a hallgatóságot az előadásba, hegedűs énekléssel a végén, valamint kérdésekre adott ajándékokkal és egyéb meglepetésekkel szórakoztatta el a népes hallgatóságot. A napot az ARTHAS játék eredményhirdetése, majd a programzárás és kiértékelő zárta, majd hajnalig tartó fergeteges buli zárta számunkra is a 2012. évi 23. Tusványost.


A KMDSZ Közgazdász Klub (KGK) meghívottjai: Kercsó Katalin, Fugel Edina, Kállai Emánuel, Kolumbán Gábor, Végh Gergely, Török-Czirmay Zoltán, Karácsony Zsolt, Holló László, Banai Ádám, Kádár János voltak.

A kolozsvaros.ro - Dialógus Egyesület meghívottjai: Bognár Zoltán, Illyés Gergő, Csinta Samu, Fall Sándor, Eckstein-Kovács Péter voltak.

A BBTE Magyar Tagozata meghívottjai: dr. Simon Károly, valamint dr. Csata Zsombor voltak, az EmpirX Egyesülettel közösen pedig ők tartották meg a kísérleteket.

A Marketeam Szakkollégium meghívottjai és előadói: Erős Lóránt, Dóczi Henrietta, Kardos Kinga, Farkas Levente és Makkai Bence voltak.

A Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK) meghívottjai: dr. Christopher Ball és Székely Ádám voltak.

A Mikó Imre Szakkollégium meghívottjai Szőcs Endre és Csatlós Pál voltak.

A Junior Business Club (JBC) meghívottja és előadója Karácsony Zsolt és Kádár Rezső voltak.Reméljük jól szórakoztatok és tanultatok előadásainkon, programjainkon, jövőre visszavárunk.

Köszönjük minden szervezetnek az együttműködést, a szervezőknek az előadói sátor-lehetőséget, a Bethlen Gábor Alapnak pedig a támogatást.


Csiszér Albert, KGK elnök

Tuhárszky Tímea, KGK PR

Megosztás

Látogass meg Facebook-on is

Árfolyam

1970-01-01

Levelezőlista

Powered by us.groups.yahoo.com

Partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
 

Keresés